Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Nettisivujen päivitys 23.3.2019

Tälle sivulle (Ajankohtaista) on lisätty tietoja sukuseuran hallituksen viimeisimmästä kokouksesta

Sukuseuran hallituksen kokous

Ryhästen sukuseuran hallitus kokoontui 20.3.2019 (Skype-kokous). Kokouksessa olivat esillä mm. seuraavat asiat:

  • Sukuseuran taloustilanne

  • Kesäkuussa 2019 julkaistavan Ryhäset-lehden sisältö

  • Vuoden 2020 sukukokous Kangasalla

  • Suvun varhaisvaiheiden tutkimuksen tilanne

  • Sukuseuran toiminnan kehittäminen

Ryhästen sukukokous pidettiin Ilomantsissa

Ryhäset kokoontuivat 4.-5.8.2018 Pohjois-Karjalan Ilomantsissa. Mekrijärven rannalla Megrin Matkailun tiloissa pidettyyn kokoukseen osallistui noin 70 sukuun kuuluvaa eri puolilta Suomea. Järjestyksessään Ilomantsin kokous oli kahdestoista. Sukukokous kiinnosti myös mediaa – siitä uutisoivat ainakin Radio Rex (6.8.), Karjalainen (7.8.) ja Pogostan Sanomat (9.8.).

 

Ryhäsiä saapui Ilomantsin sukukokoukseen

eri puolilta Suomea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantain ohjelmassa oli vuosikokous, jossa käytiin läpi sukuseuran edellisten vuosien toimintaa ja asetettiin suuntaviivat lähivuosille. Sukuseurallemme valittiin uusi hallitus, ja seuran puheenjohtajana jatkaa Eero Ryhänen Keiteleeltä. Kokouksessa esiteltiin myös hallituksen valmistelema strategia sukuseuralle 2020-luvulle. Siihen kuuluvat mm. tunnettavuuden lisääminen, jäsenmäärän kasvattaminen ja nuorten innostaminen mukaan toimintaan.

 

Suvun varhaisvaiheita koskeva uusi tutkimus on meneillään, ja sen nykyvaiheesta kerrottiin Ilomantsin kokousväelle. Uutena menetelmänä hyödynnetään nyt geneettistä sukututkimusta. Tämä tarkoittaa, että eri sukuhaarojen Ryhäsille tehtyjä DNA-testejä käytetään perinteisten asiakirjalähtöisten tutkimusten apuna, kun selvitetään sukuhaarojen yhteyttä toisiinsa. Kokouspaikan näyttelytilaan oli koottu sukutauluja, kuvia ja kertomuksia Ryhäsistä eri ajoilta.

 

Ennen kokousta ja illanvieton aikana kuultiin Saksasta kokoukseen saapuneiden Laura Ryhäsen ja Mikko Kuisman musiikkiesityksiä, joihin kuului heidän meille Ryhäsille tuottamansa Kolme tähkää -nimisen kappaleen ensiesitys. Kokouspäivänä pääsimme myös tutustumaan Simana Sissosen kotitaloon Sissolaan Mekrijärvellä. Simana Sissonen (1786-1848) oli Suomen Karjalan merkittävin runonlaulaja, ja hän toimi Sissolan isäntänä vuosina 1821-1848.

 


 Sotakamreeri Rauno Suhonen esitteli kokousväelle Ilomantsin sotahistoriaa.

Sunnuntaina kokousväki suuntasi sotakamreeri Rauno Suhosen johdolla bussiretkelle Hattuvaaraan ja sieltä itärajalle. Koko bussimatkan ja pysähdysten aikana kuuntelimme herkeämättä Rauno Suhosen asiantuntevaa, perinpohjaista ja selkeää Ilomantsin sotahistorian esittelyä. Kävimme manner-EU:n itäisimmässä pisteessä Virmajärvellä. Sieltä palasimme Hattuvaaraan vuonna 1988 rakennetulle Taistelijan Talolle, jonka isäntä Jouni Puruskainen esitteli meille Ilomantsin sotahistoriaa havainnollistavia näyttelyjä. Tämänkertainen sukutapaaminen päättyi nykykarjalaisen pitoaterian nauttimiseen Ilomantsissa Ravintola Parppeinpirtissä.

Vuonna 2020 suku kokoontuu Kangasalla

Tässä tiedot Ryhästen seuraavasta sukukokouksesta:

  • Aika: viikonloppu 1.-2.8.2020
  • Paikka: Kangasala, Pirkanmaa